Hoe stel ik mijn mail in op een android telefoon

Hier is een stapsgewijze tutorial om IMAP-e-mail in te stellen op een Android-telefoon met het K-9 Mail-programma:

Stap 1: Installeer K-9 Mail

Ga naar de Google Play Store op je Android-telefoon.

Zoek naar "K-9 Mail" en installeer de app.

Open de app na de installatie.

Stap 2: Voeg een nieuw account toe

Bij het openen van de K-9 Mail-app, zie je een welkomstscherm. Tik op "Next" en vervolgens op "Next" op het scherm 'Account setup'.

Tik op "Manual setup" om handmatig de serverinstellingen in te voeren.

Stap 3: Voer accountgegevens in

Vul de vereiste informatie in op het scherm 'Incoming server settings':

• Email Address: Jouw volledige e-mailadres.
  • Username: Jouw volledige e-mailadres.
  • Password: Het wachtwoord voor je e-mailaccount.
  • IMAP Server: mail.<uwdomeinnaam>
  • Security type: SSL (selecteer dit uit de lijst).
  • Port: 993

Tik op 'Next' om door te gaan naar de volgende instellingen.

Vul de vereiste informatie in op het scherm 'Outgoing server settings':

• SMTP Server: mail.<uwdomeinnaam>
  • Security type: SSL (selecteer dit uit de lijst).
  • Port: 465
  • Require sign-in: Aangevinkt
  • Username: Jouw volledige e-mailadres.
  • Password: Het wachtwoord voor je e-mailaccount.

Tik op 'Next'.

Stap 4: Extra instellingen

Op het scherm 'Account options' kun je aanvullende instellingen configureren naar eigen voorkeur. Tik op 'Next' om door te gaan.

Stap 5: Accountnaam en voltooiing

Geef je account een naam (bijvoorbeeld 'Werk E-mail' of 'Persoonlijke E-mail') en voer de naam in die je wilt weergeven bij verzonden berichten.

Tik op 'Done' om het configuratieproces te voltooien.

Stap 6: Test je account

Open de K-9 Mail-app en controleer of je nieuwe account correct is toegevoegd. Probeer een test-e-mail te verzenden en ontvangen om ervoor te zorgen dat alles goed is geconfigureerd.

Dat zou het moeten zijn! Je hebt nu succesvol IMAP-e-mail ingesteld op je Android-telefoon met het K-9 Mail-programma.

Webmail

Als je ook toegang wilt hebben tot jouw e-mail via webmail, open je jouw webbrowser en ga je naar https://mail.<uwdomeinnaam>.

Zorg ervoor dat je de juiste gegevens hebt ingevoerd, inclusief jouw daadwerkelijke domeinnaam in plaats van <uwdomeinnaam>.