Hoe stel ik mijn mail in met thunderbird

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het instellen van IMAP-e-mail op een Windows-computer met het programma Thunderbird, gebruikmakend van de opgegeven gegevens:

Stap 1: Download en Installeer Thunderbird

Als je Thunderbird nog niet op je computer hebt geïnstalleerd, kun je het hier downloaden: Thunderbird download

Stap 2: Open Thunderbird en Voeg Een Nieuw E-mailaccount Toe

1. Start Thunderbird en ga naar 'Bestand' in de linkerbovenhoek.
  2. Kies 'Nieuw' en selecteer 'Account'.

Stap 3: Voeg Jouw Gegevens Toe

1. Kies voor 'E-mailaccount' en klik op 'Doorgaan'.
  2. Vul jouw naam, e-mailadres en wachtwoord in. Klik op 'Doorgaan'.

Stap 4: Configureer Serverinstellingen

1. Selecteer 'IMAP' als het type inkomende server.
  2. Vul de inkomende server in: mail.<uwdomeinnaam>.
  3. Vul de poort in: 993.
  4. Kies voor encryptie: SSL/TLS.
  5. Klik op 'Doorgaan'.

Stap 5: Configureer Serverinstellingen voor Uitgaande Server

1. Selecteer 'SMTP' als het type uitgaande server.
  2. Vul de uitgaande server in: mail.<uwdomeinnaam>.
  3. Vul de poort in: 465.
  4. Kies voor encryptie: SSL/TLS.
  5. Klik op 'Doorgaan'.

Stap 6: Geef Jouw Account Een Herkenbare Naam

1. Voer een herkenbare naam in voor jouw account.
  2. Klik op 'Doorgaan'.

Stap 7: Voltooi de Installatie

1. Controleer of de informatie juist is in het overzichtsscherm.
  2. Klik op 'Voltooien' om het instellen van jouw e-mailaccount te voltooien.

Stap 8: Test Jouw E-mailaccount

1. Stuur jezelf een testmail om te controleren of alles correct is ingesteld.

Stap 9: Webmail

Als je ook toegang wilt hebben tot jouw e-mail via webmail, open je jouw webbrowser en ga je naar https://mail.<uwdomeinnaam>.

Nu zou je Thunderbird moeten kunnen gebruiken om e-mails te ontvangen en te verzenden met de opgegeven IMAP-instellingen.

Zorg ervoor dat je de juiste gegevens hebt ingevoerd, inclusief jouw daadwerkelijke domeinnaam in plaats van <uwdomeinnaam>.