Hoe stel ik mijn email in op een Apple Macbook

Om IMAP-e-mail in te stellen op een Apple Mac, volg je deze stappen:

Stap 1: Open de Mail App

Open de Mail-applicatie op je Mac. Deze app is meestal te vinden in het dock of je kunt het zoeken met behulp van Spotlight (Command + Spatie en typ 'Mail').

Stap 2: Voeg een Nieuwe Account Toe

1. Klik op "Mail" in de menubalk en selecteer "Voeg account toe".

2. Kies "Andere Mail-account" en klik op "Ga door".

Stap 3: Voer Je Accountinformatie In

Vul de gevraagde informatie in:

• Volledige naam: Je naam zoals je wilt dat anderen deze zien.
  • E-mailadres: Jouw volledige e-mailadres.
  • Wachtwoord: Het wachtwoord voor je e-mailaccount.

Klik vervolgens op "Log in".

Stap 4: Kies IMAP als het Type Account

1. Kies voor het type account "IMAP".

2. Vul de volgende gegevens in:

• Beschrijving: Een naam die je helpt dit account te identificeren (bijvoorbeeld 'Mijn Werk E-mail').
    • Inkomende Mailserver: mail.<uwdomeinnaam>
    • Gebruikersnaam: Je volledige e-mailadres.
    • Wachtwoord: Het wachtwoord voor je e-mailaccount.

Klik op "Log in".

Stap 5: Configureer Serverinstellingen

1. Type Account: IMAP.
  2. Inkomende Mailserver: mail.<uwdomeinnaam>.
  3. Gebruikersnaam: Je volledige e-mailadres.
  4. Wachtwoord: Het wachtwoord voor je e-mailaccount.
  5. Uitgaande Mailserver: mail.<uwdomeinnaam>.

Klik op "Log in".

Stap 6: Configureer Poorten en Encryptie

1. Inkomende Server: IMAP, Poort: 993, Encryptie: SSL.
  2. Uitgaande Server: SMTP, Poort: 465, Encryptie: SSL.

Klik op "Log in".

Stap 7: Voltooi het Proces

Controleer of alles correct is ingevuld en klik op "Maak aan" of "Bewaar", afhankelijk van de versie van de Mail-applicatie op je Mac.

Stap 8: Test Je Account

Open de Mail-app en verzend een testmail om te controleren of alles correct is geconfigureerd.

Je zou nu in staat moeten zijn om e-mails te ontvangen en te verzenden via IMAP op je Apple Mac. Als je problemen ondervindt, controleer dan de instellingen en zorg ervoor dat alles juist is ingevuld.