Hoe stel ik mijn email in in Postbox op Windows

Om IMAP-mail in te stellen met Postbox voor uw domein, volgt u deze stappen:

Stap 1: Open Postbox

Start Postbox op uw computer.

Stap 2: Voeg een nieuw e-mailaccount toe

1. Klik op "Bestand" in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Selecteer "Nieuw" en vervolgens "E-mailaccount..." in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3: Vul uw accountgegevens in

1. Vul uw naam in het veld 'Uw naam'.
  2. Voer uw volledige e-mailadres in het veld 'E-mailadres' in.
  3. Voer het wachtwoord in voor uw e-mailaccount.

Klik op "Doorgaan".

Stap 4: Configureer serverinstellingen

1. Selecteer "IMAP" als het type account.

2. Vul de inkomende servergegevens in:

• Server: mail.<uwdomeinnaam>
    • Poort: 993
    • Encryptie: SSL/TLS
  3. Vul de uitgaande servergegevens in:

• Server: mail.<uwdomeinnaam>
    • Poort: 465
    • Encryptie: SSL/TLS

Klik op "Doorgaan".

Stap 5: Controleer en voltooi

Postbox zal uw accountinformatie controleren en bevestigen. Controleer of alle gegevens correct zijn ingevoerd.

Klik op "Doorgaan" om de configuratie te voltooien.

Stap 6: Test uw account

1. Stuur een testmail naar uw account en controleer of u deze kunt ontvangen.
  2. Stuur een testmail vanuit uw account en controleer of deze correct wordt verzonden.

Stap 7: Configureer webmail

U kunt ook toegang krijgen tot uw e-mails via webmail. Open uw webbrowser en ga naar https://mail.<uwdomeinnaam>. Log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Nu zou uw e-mailaccount succesvol geconfigureerd moeten zijn in Postbox. U kunt uw e-mails lezen en verzenden via de Postbox-client op uw computer of via de webmailinterface.