Hoe de Headers van een E-mailbericht te vinden in Outlook, Windows Mail, Mac Mail en Roundcube

De headers van een e-mailbericht kunnen waardevolle informatie bevatten, zoals de route die het bericht heeft afgelegd, afzenderinformatie en meer. Hieronder vind je instructies voor het vinden van e-mailheaders in verschillende populaire e-mailclients.

Outlook:

1. Open Outlook: Start Outlook en ga naar de inbox waar het betreffende e-mailbericht zich bevindt.

2. Selecteer het bericht: Klik met de rechtermuisknop op het e-mailbericht waarvan je de headers wilt bekijken.

3. Kies Opties: In het contextmenu dat verschijnt, selecteer je "Berichtopties". Hiermee opent een nieuw venster met details over het bericht, inclusief de headers.

4. Bekijk de Headers: In het venster "Berichtopties" zoek je naar het veld "Internetheaders". Hier vind je de volledige kop van het e-mailbericht, inclusief alle headers.

Windows Mail:

1. Open Windows Mail: Start Windows Mail en ga naar de map met het betreffende e-mailbericht.

2. Open het Bericht: Dubbelklik op het e-mailbericht om het te openen in een nieuw venster.

3. Toon Details: Kijk in de menubalk bovenaan het venster en klik op "Bestand". Kies vervolgens "Eigenschappen".

4. Bekijk de Headers: In het venster dat verschijnt, zoek je naar het veld "Berichtkop". Hier vind je de volledige kop van het e-mailbericht, inclusief alle headers.

Mac Mail:

1. Open Mac Mail: Start Mac Mail en ga naar de map met het betreffende e-mailbericht.

2. Open Weergaveopties: Selecteer het e-mailbericht door erop te klikken. Ga vervolgens naar de menubalk bovenaan het scherm en klik op "Weergave".

3. Toon Headers: In het dropdown-menu dat verschijnt, kies "Bericht" > "Alle koppen". Dit toont de volledige kop van het e-mailbericht, inclusief alle headers, bovenaan het e-mailvenster.

Roundcube:

1. Open Roundcube: Open je webbrowser en ga naar de Roundcube-webmailinterface.

2. Log in op je account: Gebruik je inloggegevens om in te loggen op je e-mailaccount.

3. Open het Bericht: Zoek het e-mailbericht waarvan je de headers wilt bekijken en open het door erop te klikken.

4. Toon Headers: Kijk bovenaan het berichtvenster en zoek naar een optie zoals "Details" of "Headers weergeven". Klik hierop om de volledige kop van het e-mailbericht, inclusief alle headers, te tonen.

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk de headers van een e-mailbericht vinden in verschillende e-mailclients. Deze informatie kan nuttig zijn bij het identificeren van de bron en het analyseren van het traject van een e-mail.